Logo
Đăng ký ấn phẩm|Đăng nhập

Hanoi to create "foodtour map" for promotion of culinary tourism

Hanoi's tourism industry is poised to attract more food-loving visitors with the Food Tour Map and continued efforts to improve food safety and hygiene.

Hanoi plans to create a "foodtour map" to help visitors explore local cuisine on their own. The move aims to further develop culinary tourism into a strength of the capital's tourism industry.

 Pho bo, or beef noodle soup, is a popular breakfast dish in Hanoi. Photo: Huong Nguyen. 

The initiative ​arose from the recognition of Hanoi’s restaurants with Michelin stars, a highly regarded award in the culinary world that has put the city's gastronomic scene in the spotlight.


"We will enhance the promotion of Michelin-starred restaurants and other reputable eateries in Hanoi through various communication channels, social media, and domestic and international tourism promotion events,” said Director of the Hanoi Department of Tourism Dang Huong Giang.


Such an effort is set to raise awareness of food safety and hygiene, improve the communication skills of restaurateurs, and improve service quality for tourists,' Giang added.


Hanoi's tourism industry aims to develop a diverse range of culinary services by 2030, focusing on night food streets, culinary villages, and restaurant chains.

 

"We are delighted to have representatives of Hanoi's cuisine on the Michelin Guide list. This is a great opportunity to promote Hanoi's cuisine to the world and motivate restaurants to improve their service style, ensure food safety and hygiene, and create a unique atmosphere to offer customers a memorable experience," Giang stressed.


With the foodtour map and continued efforts to improve food safety and hygiene, Hanoi's tourism industry is poised to attract more food-loving visitors in the coming period.

Of the 103 restaurants nationwide selected for the Michelin Guide, Hanoi has 48 representatives, including three Michelin-starred restaurants, 13 Bib Gourmand-awarded affordable eateries, 32 Michelin-selected restaurants, and one Michelin Young Chef Award winner.


 

Đọc nhiều
HỎI ĐÁP THÔNG MINH

BÌNH LUẬN (0)

Đừng bỏ lỡ
Tin mới
Đường sắt đô thị: xương sống “xanh” của giao thông đô thị

Đường sắt đô thị: xương sống “xanh” của giao thông đô thị

28/01/2025 | 10:56

Kinhtedothi - Đường sắt đô thị (ĐSĐT) được ví như xương sống của hệ thống giao thông công cộng bởi năng lực vận chuyển ưu việt. Hơn nữa, ĐSĐT còn là phương tiện chủ đạo để những đô thị lớn như Hà Nội kiến tạo một hệ thống giao thông xanh, bến vững.

Hà Nội: tăng cường xử phạt vi phạm trông giữ xe

Hà Nội: tăng cường xử phạt vi phạm trông giữ xe

28/01/2025 | 10:51

Kinhtedothi - Thanh tra Sở GTVT Hà Nội cho biết, năm 2024 đã xử phạt hơn 748 trường hợp vi phạm trông giữ xe, phạt tiền hơn 3,4 tỷ đồng. Năm 2025, đơn vị sẽ tiếp tục phối hợp với lực lượng liên ngành cùng địa phương tăng cường kiểm tra các điểm trông giữ xe trên địa bàn TP.

“Tết vội” trên công trường trọng điểm của Thủ đô Hà Nội

“Tết vội” trên công trường trọng điểm của Thủ đô Hà Nội

27/01/2025 | 08:34

Kinhtedothi - Những ngày sát Tết Nguyên đán Ất Tỵ, trên công trường khoan hầm tuyến đường sắt đô thị Nhổn - Ga Hà Nội vẫn nhộn nhịp công nhân, kỹ sư cùng máy móc ầm ì hoạt động. Để bảo đảm “đường găng” tiến độ, công trường sẽ nghỉ Tết muộn và quay trở lại làm việc từ sớm.

Bổ sung quy định mới giúp khắc phục bất cập đầu tư trạm dừng nghỉ

Bổ sung quy định mới giúp khắc phục bất cập đầu tư trạm dừng nghỉ

25/01/2025 | 07:30

Kinhtedothi - Do các quy định ở giai đoạn trước về đầu tư, kinh doanh, khai thác trạm dừng nghỉ chưa đầy đủ, rõ ràng, nên việc triển khai xã hội hóa nguồn lực gặp rất nhiều khó khăn. Từ ngày 1/1/2025, Nghị định 165/2024/NĐ-CP có hiệu lực sẽ giúp khai thông cơ chế, tháo gỡ các bất cập.

Tin tài trợ